Project

SpectroSport: Valorization of the Muscle Talent Scan

Acroniem
SpectroSport
Looptijd
15-04-2018 → 30-04-2021
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Industrieel Onderzoeksfonds
Promotor
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Multimedia processing
    • Biological system engineering
    • Signal processing
Trefwoorden
elite sport software as a service (Saas) talentidentificatie MRI blessurepreventie spectroscopie spieren trainingoptimalisatie
 
Projectomschrijving

De Muscle Talent Scan (MTS) is ontwikkeld aan UGent als een unieke methode om met behulp van MR spectroscopie op een accurate manier te bepalen wat de verhouding trage versus snelle spiervezels is dat iemand bezit. Met deze methode is het mogelijk om dit op een niet-invasieve, snelle en pijnloze manier te doen.

De voorbije jaren is expertise opgebouwd om deze meting correct uit te kunnen voeren, wat heeft geresulteerd in een unieke database die nu dient voor de interpretatie van de metingen en de vertaling ervan richting sport trainers, wetenschappers, therapeuten, artsen, etc.

MRI vindt meer en meer ingang in de medische omkadering van sporters. Om een antwoord te kunnen bieden op deze toenemende vraag, beogen we de opstart van een spin-off die het volgende aanbiedt: 1/ de nodige ondersteuning bij de opstart van de metingen op een MR scanner en 2/ een GDPR proof platform voor veilige data communicatie, het uitvoeren van post-processing, data benchmarking en het genereren van rapporten (license + fee/scan gebaseerd).