Project

Toegang tot Europese infrastructuur voor nano-elektronica

Acroniem
ASCENTPlus
Code
41U04520
Looptijd
01-09-2020 → 28-02-2025
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Analogue, RF and mixed signal integrated circuits
    • Digital integrated circuits
    • Semiconductor devices, nanoelectronics and technology
    • Nanoelectronics
Trefwoorden
2D materialen quantum dots nano-fabricatie geavanceerde geheugenelementen finFETs 3D-integratie elektrische karakterisering
Overige informatie
 
Projectomschrijving

ASCENT+ zal verschillende Europese infrastructuren samenbrengen en integreren om een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar onderzoeksmogelijkheden in het domein van nano-elektrica. Op dit moment hebben academische onderzoekers het moeilijk om relevante, disruptieve technologieen te ontwikkelen omdat de toegang tot de allernieuwste fabricatieprocessen, datasets, metrologie, karakterisering, teststructuren en componenten voor nano-elektronica beperkt zijn. 

Met behulp van een enkel aansprekingspunt en een gebruiksvriendelijke interface zal ASCENT+ verschillende unieke onderzoeksfaciliteiten integreren en deze aanbieden aan de gebruikers. Binnen ASCENT+ zijn er ook academische partners aanwezig ten einde het aanbod van de onderzoeksmogelijkheden te verbeteren. 

Verder beoogt ASCENT+ om haar gebruikersgemeenschap te helpen en te stimuleren om de kloof tussen wetenschappelijke exploratie en verdere ontwikkeling van technologieen te overbruggen.

ASCENT+ biedt een unieke kans aan Europa om het globale leiderschap in nano-elektronica opnieuw op zich te nemen in deze beslissende tijden waar de klassieke schaling op zijn laatste benen loopt.

 
Rol van UGent
Samen met imec en andere partners zal de UGent werken aan de verbetering van het aanbod van GaN-on-SOI stalen en GaN-IC circuitontwerp door nieuwe modellen te ontwikkelen voor de GaN power devices, door device design en layout te optimaliseren, en ook door de ontwikkeling van teststructuren en testwaferontwerp aan te sturen. De verschillende resultaten, waaronder nieuwe afgeleide modellen en bibliotheekapparaten, zullen worden opgenomen in de Process Design Kits (PDK's) die imec aanbiedt aan de gebruikersgemeenschap.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.