Project

ELIXIR Infrastructuur voor Data en Services om Life-Sciences Onderzoek in Vlaanderen te versterken

Acroniem
ELIXIR
Code
3I002919NA
Looptijd
01-01-2019 → 31-12-2022
Financiering
Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO)
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Analysis of next-generation sequence data
    • Ontologies, data curation and text mining
    • Bioinformatics and computational biology not elsewhere classified
Trefwoorden
Levenswetenschappen
 
Projectomschrijving

In de levenswetenschappen staat data centraal. Het steunt op het genereren, delen en het geïntegreerd analyseren van enorme hoeveelheden digitale data. Door de beschikbare data in levenswetenschappen te combineren, wordt nieuwe kennis gegenereerd. Dit zorgt voor een drastische transformatie van biologisch onderzoek.

ELIXIR is een Europese onderzoeksinfrastructuur die internationale resources in levenswetenschappen samenbrengt tot een geïntegreerde infrastructuur die onderzoekers toelaat om data en expertise uit te wisselen alsook toegang verschaft tot geavanceerde software en computationele resources, over disciplines en nationale grenzen heen.

De Belgische ELIXIR Node biedt een breed spectrum van services aan met een focus op menselijke genetica, proteïne en plant onderzoek alsook training en software tools om management en analyse van onderzoeksdata te vereenvoudigen.

Ons doel is dat onderzoekers in Vlaanderen en België zich kunnen concentreren op hun wetenschappelijke probleemstelling in plaats van op technische details in verband met data, compatibiliteit en rekenkracht door het aanbieden van aangepaste oplossingen, geïntegreerd in een Europese infrastructuur.