Project

Integratie van gezondheid en landbouwdiensten in Ethiopië, met als doel de voedselzekerheid binnen het gezin/ huishouden te verbeteren alsook de nutritionele status van moeders en kinderen van de leeftijd 4-6 jaar te verbeteren.

Acroniem
CAB 2020 - De Henauw
Code
13v20120-55
Looptijd
01-01-2020 → 31-08-2022
Financiering
Federale middelen: VLIR-UOS
Onderzoeksdisciplines
  • Medical and health sciences
    • Public health sciences not elsewhere classified
Trefwoorden
Dwerggroei voedingsdiversiteit voedingsproductie voedingszekerheid Ethiopië
 
Projectomschrijving

Ethiopië heeft nog altijd een hoge prevalentie betreffende ondervoeding.  De huidige situatie betreffende het voedselaanbod en ondervoeding heeft de overheid onder druk gezet om een aantal interventies op te starten. Interventies met als doel het voedselaanbod en de voedselconsumptie te vergroten, zoals het Sustainable Undernutrition Reduction Program (SURE) (duurzaam-ondervoeding-reductie programma). Deze studie heeft als doel te onderzoeken of gecombineerde voedingsspecifieke  en - gevoelige interventies kunnen leiden tot het verbeteren van de voedingszekerheid binnen het gezin/huishouden, het verbeteren van de voedingdiversificatie en het verbeteren van de nutritionele status van moeders en hun jonge kinderen in Ethiopië. Extra resultaten zijn de empowerment van vrouwen betreffende landbouw, het kiezen en opnemen van specifieke gezondheidszorg rond opgroeiende kinderen, de kennis van moeders en de attitude en uitvoering betreffende de opvang van kinderen.

Deze studie is een community-based longitudinale studie en maakt gebruik van multistage cluster sampling op kebele en huishouden/gezinsniveau in Amhara, Oromia, SNNPR and Tigray regions. De evaluatie, in deze doctoraatsstudie, zal uitgevoerd worden bij meer dan 1500 huishoudens/gezinnen uit 36 districten. Kwalitatieve methoden worden gebruikt om de bevindingen van de implementatiemechanismen betreffende veranderingen  en de contextuele data te helpen interpreteren.