Project

Industriële symbiosehub

Acroniem
INSYSHUB 2020
Code
41Q07820
Looptijd
01-01-2020 → 31-12-2020
Financiering
Europese middelen: divers
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Materials recycling and valorisation
    • Metals recycling and valorisation
    • Environmental technologies
    • Resources engineering
    • Sustainable development
    • Systems design
Trefwoorden
industriële symbiose duurzame ontwikkeling afvalrecyclage
 
Projectomschrijving

Om industriële symbiose snel en bij een breed scala aan studies aan universiteiten te introduceren, wordt de Industrial Symbiosis Hub opgericht. Deze hub stimuleert industrieën om hun vragen en uitdagingen over het sluiten van de materiaalkringlopen voor te leggen aan universiteiten als cursus- of afstudeeropdrachten voor een breed scala aan studies (bedrijf, techniek, management). De hub stuurt de opdrachten naar studenten en biedt stages voor studenten in industrieën met mentoren uit industrieën over het thema industriële symbiose. De hub organiseert seminars om industriële symbiose te introduceren met studenten, industrieën en universitair personeel. De hub organiseert ook feedbacksessies om het werk van studenten te bespreken en om de uitdagingen op het gebied van industriële symbiose in het algemeen te bespreken.

Met de hub maken de studenten kennis met industriële symbiose via open seminars en feedback- en discussiesessies. Met de opdrachten die worden aangeboden via universitair personeel of opdracht "markten" kunnen de studenten industriële symbiose-vragen integreren in hun cursussen of afstuderen. Universitair personeel wordt ook uitgenodigd voor de seminars en sessies, en de hub leidt opdrachten naar het juiste gedeelte van een universiteit. In feedbacksessies met professoren en universitaire docenten worden de uitdagingen van industriële symbiose besproken met als doel dit te integreren in hun mastercursussen.

De hub biedt industrieën betaalbare eerste beoordelingen van hun uitdagingen op het gebied van industriële symbiose door ze aan te bieden als opdrachten voor studenten. De opdrachten moeten altijd worden goedgekeurd door universitair personeel. Studenten die de opdrachten doen, worden ondersteund door mentoren van de universiteit en de industrie. De interactie tussen universitair personeel en bedrijfsleven geeft de kans om onderzoeksopdrachten voor medewerkers verder te ontwikkelen. Dit is waardevol voor de universiteiten, evenals de tijd die de hub bespaart bij het zoeken naar cursus- en afstudeeropdrachten.