Project

A Tale of Furan and Nucleic Acids: Een reis door de verkenning van furaanchemie als een veelzijdig hulpmiddel voor het richten op nucleïnezuren.

Code
01IT0820
Looptijd
01-01-2021 → 30-06-2021
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Bijzonder Onderzoeksfonds
Mandaathouder
Onderzoeksdisciplines
 • Natural sciences
  • Supramolecular chemistry
  • Bio-organic chemistry
 • Medical and health sciences
  • Public health sciences not elsewhere classified
 • Engineering and technology
  • General chemical and biochemical engineering not elsewhere classified
Trefwoorden
Organic chemistry Biological chemistry Medicinal chemistry Chemical biology bioorganic chemistr nucleic acid drug transfection therapy Antisense
 
Projectomschrijving

MMbio zal de klassiek gescheiden disciplines van chemie en biologie overbruggen door vooraanstaande experts uit de academische wereld en niet-academische partners (industrie, technologieoverdracht en wetenschapscommunicatie) samen te brengen om systemen te ontwikkelen die zijn ontworpen om therapeutisch te interfereren met genexpressie in levende cellen. Expertise in nucleïnezuursynthese, de moleculaire herkenning en chemische reactiviteit ervan wordt gecombineerd met medicijnafgifte, cellulaire biologie en experimentele geneeskunde. Dit project vertegenwoordigt een gezamenlijke inspanning om gebruik te maken van een fundamenteel en kwantitatief begrip van chemische interacties om oligonucleotidemoleculen te ontwikkelen en te leveren die bruikbaar zijn voor therapie. Onze benadering van de chemische biologie op dit gebied is ambitieus in zijn breedte en biedt een unieke kans om jonge wetenschappers op te leiden over sectorale en disciplinaire barrières heen. Opleiding zal uiteraard een breed scala aan vaardigheden omvatten, waarvoor een gezamenlijke inspanning van chemici en biologen nodig is om jonge onderzoekers op een gestructureerde manier kennis te laten maken met een reeks onderzoeksmethodologieën die geen enkele onderzoeksgroep kan bieden. De oprichting van ebiotechnologiebedrijven in een vroeg stadium en in een latere fase zorgt ervoor dat de commercialisering van ethodologieën en het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen in dit ITN worden behandeld. We hopen dat MMBio wetenschappers zal opleiden die in staat zijn om zowel het biologische probleem als de chemie die de mogelijke oplossing biedt, te begrijpen en originele experimentele benaderingen te ontwikkelen om Europees academisch en commercieel succes op dit gebied te stimuleren.