Project

Waterbeheer - Waterbeheer door slimme lekdetectie in niet-residentiële gebouwen

Acroniem
Water Management
Code
F2022/IOF-StarTT/065
Looptijd
15-10-2022 → 14-10-2024
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Industrieel Onderzoeksfonds
Onderzoeksdisciplines
 • Social sciences
  • Innovation and technology management
  • Data collection and data estimation methodology, computer programs
 • Engineering and technology
  • Sustainable buildings and cities
  • Water supply and demand
  • Automation and control systems
Trefwoorden
Waterbeheer lekdetectie watergebruik waterverspilling
 
Projectomschrijving

Het doel van dit IOF StarTT-project is om de oprichting van een spin-off voor te bereiden. De missie van het projectteam is om een ​​significante bijdrage te leveren aan water- en energiebesparing door lekdetectie in watersystemen in gebouwen.

De ambitie van dit team is dat de spin-off zal uitgroeien tot: “Een Europees expertisegedreven bedrijf dat lekdetectietechnologie op de markt brengt en case specifieke kennis verschaft door middel van consultancy op het gebied van lekdetectie en waterbesparing (met lekdetectiealgoritmen en watersysteemsimulatiemodellen), gebaseerd op de know-how van de UGent waarin onze technologie een unieke meerwaarde (USP) biedt”.

Het team zal zich in eerste instantie richten op de Europese markt van complexe waterinstallaties in studentenhuisvesting, hotels, sportcomplexen en woonzorgcentra (start in België).

De spin-off zal een positief hefboomeffect ondervinden van de know-how en expertise van de UGent in hydraulische systemen en watersysteemmodellering op basis van de unieke intellectuele eigendom en know-how.

Het kernteam voor dit StarTT-project bestaat uit Prof. Dr. Ir.-Arch. Jelle Laverge als promotor en Dr. Eng. Lien De Backer, Dr. Ir.-Arch. Elisa Van Kenhove, Ir.-Arch. Laura De Jonge in de rol van technisch experten. Het project wordt ook ondersteund door het IOF-consortium EnerGhentIC (business developer Judith Ooms) en ChemTech (business developer Bart Hommez). Het kernteam heeft de ambitie om het spin-off bedrijf op te richten.