Project

EPOS – Doorgedreven Energie- en grondstofefficiëntie alsook Performantie in procesindustrie-Operaties via onsite en cross-sectoriële Symbiose

Acroniem
EPOS
Code
41J09115
Looptijd
01-10-2015 → 30-09-2019
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma, Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Bijzonder Onderzoeksfonds
Onderzoeksdisciplines
  • Social sciences
    • Strategic management
  • Engineering and technology
    • Energy generation, conversion and storage engineering not elsewehere classified
    • Other mechanical and manufacturing engineering not elsewhere classified
    • Other materials engineering not elswhere classified
Trefwoorden
cluster management industriële symbiose energie- en grondstofefficiëntie
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Met als doel om de competitiviteit van de EU industrie te versterken, ambieert EPOS om cross-sectoriële kennis en samenwerking te stimuleren door een innovatieve toolbox voor Industriële Symbiose te ontwikkelen. Het project genereert sectoroverschrijdend begrip, demonstreert technologische en organisatorische clusteropportuniteiten en introduceert een managementsysteem dat bedrijven en onsite operaties meer efficiënt, meer kosteneffectief, meer competitief en meer duurzaam maakt over de processectoren heen.

 
Rol van UGent
Naast het EPOS-projectmanagement beoogt het doctoraatsonderzoek aan de UGent het onderzoeken en integreren van niet-technische methoden en knowhow over industriële symbiose in bedrijfs- en districtsclusters met bestaande tools voor hulpbronnen- en energieoptimalisatie in een geïntegreerd managementplatform voor duurzame kruisbestuiving. sectoriële industriële symbiose.