Project

Beoordeling van innovatieve, duurzame en energiezuinige toekomstige lay-outs van whole-plant afvalwaterzuiveringsinstallaties

Acroniem
WISEFLOW
Code
41B06719
Looptijd
01-04-2019 → 14-09-2021
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • (Waste)water treatment processes
Trefwoorden
afvalwaterzuivering
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Het WISEFLOW-project behandelt meerdere, en vaak tegenstrijdige, huidige en toekomstige uitdagingen van afvalwater zuiveringsinstallaties: toename van de belasting als gevolg van bevolkingsgroei en verstedelijking, strengere kwaliteitsnormen voor afvalwater, ruimtebeperkingen voor het bouwen van nieuwe installaties, energie-efficiëntie en niet in de laatste plaats duurzaamheid. Een veelbelovend perspectief om deze uitdagingen aan te gaan, is door de integratie van bestaande en nieuwe technologieën op een slimme en innovatieve manier, binnen configuraties van afvalwaterzuiveringsinstallaties. Deze technologieën omvatten, maar zijn niet beperkt tot: anaërobe behandeling, hoogwaardig actief slib, chemisch verbeterde primaire behandeling, aëroob korrelslibsystemen en snelkoppelingsprocessen voor stikstof. Bovendien, naast de beschrijving van koolstof, stikstof en fosfor in biochemische processen zal aandacht worden besteed aan het lot van zwavel, dat schadelijke effecten heeft en wordt vaak over het hoofd gezien, maar is vooral aanwezig in kustgebieden. Het onderzoek in dit project zal zich richten op de belangrijkste aspecten van process engineering, namelijk ontwerp en controle, als de ontbrekende schakel naar brengen duurzame regelingen voor gemeentelijke afvalwaterzuivering in de praktijk. Door modelgebaseerde analyse van eenheid processen en geïntegreerde schema's, inclusief modelkalibratie en validatie op basis van experimentele volledige en laboratoriumschaal gegevens zullen de voorgestelde schema's worden geoptimaliseerd, geëvalueerd en vergeleken met behulp van objectieve analyse op basis van meerdere criteria en nieuw ontwikkelde evaluatiecriteria. De algehele evaluatie en optimalisatie van deze roman op basis van meerdere criteria regelingen voor afvalwaterzuiveringsinstallaties zijn technisch uitdagend en inherent innovatief. De ontwikkelde methodologie en inzichten uit dit project zullen niet alleen als zodanig het meest waardevol zijn, maar ook overdraagbaar zijn naar aanvullende nieuwe behandelingstechnologieën die in de toekomst op komst zijn.

 
Rol van UGent
De Universiteit Gent is de begunstigde organisatie van dit project.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.