Project

Nanofotonica door nanokristallen, van integratie tot werking met één foton

Acroniem
Phonsi
Code
41D05615
Looptijd
01-01-2015 → 31-12-2018
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Promotor
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Nanophysics and nanosystems
Trefwoorden
nanophotonica
Overige informatie
 
Projectomschrijving

  Phonsi is een onderzoeks- en opleidingsprogramma voor de ontwikkeling van nanofotonische componenten door middel van colloïdale nanokristallen. Werken bij het kruispunt van nanomaterialen en nanofotonica, het brengt multinationals en start-up bedrijven samen met universiteiten en onderzoeksinstituten rond een onderzoeksprogramma van het combineren van de synthese en analyse van quantum dots (QDs) met de vorming van QD-gebaseerde nanofotonische componenten voor emitting en het detecteren van licht naar beneden naar de single photon niveau. Het consortium bestaat uit complementaire, s werelds toonaangevende expertise die onderzoeksdisciplines, attitudes en methodieken zoals scheikunde / natuurkunde / engineering, synthese / analyse / simulatie, lab-schaal / industriële schaal en wetenschappelijke ontdekkingen / onderzoek valorisatie kruist. Op elk niveau, is het project gedreven door zeer uitdagende en tijdige onderzoek doelstellingen, die worden vertaald in goed gedefinieerde, gezamenlijke trainingthrough- onderzoeksprojecten. Deze trein ESRs in verschillende disciplines, geeft hen de kans om te werken met high-end wetenschappelijke instrumentatie en hen blootstellen aan zowel academische als niet-academische onderzoek omgevingen. De onderzoeksprojecten worden aangevuld met een gevarieerde reeks van het gehele netwerk trainingen die afhankelijk zijn van de actieve betrokkenheid van de leerlingen en het stimuleren van hun zelf-learning mogelijkheden. Lokale specialist training richt zich op complementaire vaardigheden, die leerlingen door bij te dragen aan de trainingen en specifieke publieke betrokkenheid activiteiten in de praktijk zal brengen. De diepe betrokkenheid van niet-academische partners, waaronder twee recent opgerichte spin-offs, zorgt voor een levendige onderzoek en opleiding omgeving die een geest van onderzoek valorisatie stimuleert. Op deze manier zal het programma Europa in staat te stellen ESRs trainen met de multidisciplinaire vaardigheden in nanomaterialen, nanotechnologie en fotonica de Innovatie-Unie behoeften en de publieke belangstelling voor deze gebieden van wetenschap en technologie die de belangrijkste zijn te verhogen tot onze toekomstige manier van leven duurzaam te maken en comfortabel.

 
Rol van UGent
De Universiteit Gent treedt op als hoofdcoördinator van dit project (ondersteund door het UGent excellentiecentrum NB-Photonics)
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.