Project

"Familievorming in India door adoptie of reproductieve technologie" Een interdisciplinair onderzoek naar de voorkeur van Indiase paren die onvruchtbaarheid ervaren met betrekking tot middelen voor gezinsvorming

Acroniem
FaMInART
Code
41L02318
Looptijd
01-01-2020 → 31-12-2021
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Humanities and the arts
    • Bioethics
Trefwoorden
onvruchtbaarheid
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Het doel van dit onderzoeksproject is het begrijpen van de sociaal-culturele en regulerende factoren die de voorkeur beïnvloeden van gehuwde stellen in India die lijden aan onvruchtbaarheid of onvruchtbaarheid met betrekking tot middelen voor gezinsvorming. ik zal concentreren op twee benaderingen van gezinsvorming; adoptie van een kind (eren) en geassisteerde voortplantingstechnologieën (ARTs) met behulp van gamete (ei en / of sperma) donatie. De studie zal zich richten op Indiase stellen die in India wonen en sluit leden van de Indiase diaspora uit die naar India reizen op zoek naar adoptie en / of ART's. Het doel van de onderzoeksproject wordt gerealiseerd door middel van drie onderling verbonden werkpakketten met elk specifieke onderzoeksvragen en methodologie. Het eerste werkpakket omvat een systematisch literatuuronderzoek naar factoren die de opname beïnvloeden adoptie als middel voor gezinsvorming in India en wereldwijd. Het tweede werkpakket bestaat uit een normatief analyse van Indiase regelgevingskaders voor de adoptie en het gebruik van ART 's (met behulp van gamete - donatie) in vergelijking met belangrijke internationale en Europese regelgeving. Het laatste werkpakket is ontworpen om waarden, besluitvorming te verkennen proces en ervaring van aanstaande Indiase ouders met betrekking tot hun gekozen manier van gezinsvorming met behulp van kwalitatieve onderzoeksmethoden. De inzichten die uit dit project worden gegenereerd, zijn relevant voor evidence-based regelgevingsbenaderingen aan ART's en adoptie niet alleen in India en andere landen met weinig middelen, maar ook voor wereldwijde regulering van grensoverschrijdende reproductieve zorg. Dit interdisciplinaire onderzoeksproject zal worden ondergebracht bij het Bioethics Institute Ghent (BIG) met een detachering bij de afdeling Reproductive Health and Research (RHR) bij WHO Genève voor vier maanden bij de einde.

 
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.