Project

Niet-evenwicht eigenschappen van kleine systemen in kritische vloeistoffen

Acroniem
NEQLIQ
Code
41D04522
Looptijd
01-01-2022 → 31-12-2023
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma, Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Bijzonder Onderzoeksfonds
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Soft condensed matter
    • Thermodynamics
    • Complex systems
Trefwoorden
kritische vloeistof binaire vloeistof uit-evenwicht thermodynamica
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Het project NEQLIQ wil een bijdrage leveren aan ERA door fundamentele kennis te ontwikkelen in verband met eigenschappen van kleine systemen, in het bijzonder over de dynamica van kleine systemen in een kritische omgeving. Kritische interacties spelen een belangrijke rol in levende systemen en kunnen toegepast worden in artificiele componenten. De onderdelen an NEQLIQ zijn I) micelle-solvent mengsels om de intrinsieke kritische eigenschappen van een binaire vloeistof te vergroten, II) een combinatie van micro-rheologie en dynamische lichtverstrooiing om de invloed van begrenzing of kleine deeltjes op de visco-elaistische eigenschappen te bestuderen; III) de studie van statistische eigenschappen van energietransfer bij thermodynamische protocollen uit evenwicht. NEQLIQ zal de expertise van de gastgroep aan de UGent (surfactanten, micellen, microfluidics) combineren met de achtergrond van de kandidaat, door gebruik te maken van optische micromanipulatie.

 
Rol van UGent
NEQLIQ zal de expertise van de gastgroep op het gebied van oppervlakteactieve stoffen, micellen en microfluïdica combineren met de achtergrond van de kandidaat op het gebied van optische micromanipulatietechnieken om de fundamentele kenmerken van de energetica van kleine systemen te ontrafelen. Er is ook een ambitieus trainingsprogramma gepland met verschillende nieuwe wetenschappelijke en zachte vaardigheden die aan de kandidaat moeten worden overgedragen. Bovendien zal de kandidaat zijn kennis overdragen aan de gastgroep en de schakel vormen tussen beide om toekomstige samenwerkingsverbanden te smeden.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.