Project

Sensorgestuurde Tripod voor het Registreren van Atleet DAta – STRADA

Acroniem
STRADA
Code
F2022/IOF-StarTT/060
Looptijd
15-10-2022 → 14-10-2024
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Industrieel Onderzoeksfonds
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Computer science
    • Data mining
    • Knowledge representation and reasoning
Trefwoorden
personalized content metadata enrichment sensor data smart camera sports media coverage data-driven decision making
 
Projectomschrijving

De STRADA spin-off wil een datagedreven camera voor sportapplicaties verfijnen en vermarkten. Door de sensordata van atleten (zoals fietsers) op te meten, kunnen we hun locatie en acties identificeren en gebruiken om een slimme camera aan te sturen zodat relevante videobeelden vastgelegd worden. Typische voorbeelden van dergelijke sensoren zijn hartslagmeters, vermorgensmeters, … , maar ook tijdsregistratielussen die de precieze locatie van atleten op de piste vastleggen.

STRADA genereert korte gepersonaliseerde videoclips die de aandacht zullen trekken van sportfans en broadcasters. STRADA is ons antwoord om de betrokkenheid van sportfans terug te verhogen in een tijd waarin on-demand informatie mainstream is geworden en daarbovenop kijkers vaak verzadigd zijn met lange rechtstreekse uitzendingen. Bovendien hebben deze videoclips ook waarde voor sporters en coaches om technische en tactische vaardigheden te verbeteren.

De belangrijkste uitdagingen zijn de synchronisatie van verschillende datastromen en de automatische gebeurtenisdetectie die nodig is om de videoclips te maken.