Project

Optimalisatie van puntlocaties voor elektrische voertuigen via voertuigcommunicatie

Acroniem
Evolve
Code
41W00123
Looptijd
01-01-2023 → 31-12-2026
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Wireless communications
Trefwoorden
laadbeheer
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Elektrische voertuigen (EV's) zullen een grote rol spelen bij het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen in de transportsector. Als zodanig is het belangrijk om technologieën te ontwikkelen die het laadbeheer aanpakken in een holistische kijk op het beheer van de laadvoorziening/aflevering voor elektrische auto's en de communicatie van elektrische auto's met het smart grid-infrastructuursysteem. Het door de MSCA gefinancierde EVOLVE-project zal verschillende technologieën ontwerpen, ontwikkelen en testen, rekening houdend met de holistische kijk op het opladen van elektrische voertuigen door gebruik te maken van wetenschappelijke excellentie en de expertise van academische en industriële spelers. Het project zal de fundamentele netwerk- en rekenbronnen aanpassen en beheren, innovatieve algoritmen ontwerpen op basis van AI en machine learning, en communicatieprotocollen, softwaresystemen en gebruikersinterfaces ontwikkelen.

 
Rol van UGent
De Universiteit Gent leidt WP4 "Integratie van EV met 5G-infrastructuur en smart grid". De Universiteit Gent is betrokken bij de volgende taken: Taak 4.1 - Onderzoek naar naadloze voertuig-naar-alles (V2X) connectiviteit in multi-Tier en multi-RAT netwerken. Taak 4.2 - Gedistribueerde intelligentie in V2X-communicatie mogelijk maken via edge computing en leren op het apparaat Taak 6.3: Demonstratie van een gefedereerde leeroplossing voor technologieherkenning in V2X
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.