Project

DUGA: DURF GAMEN (TRAININGS APP) OP WEG NAAR AUTONOMIE

Acroniem
DUGA
Looptijd
01-10-2020 → Lopend
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Industrieel Onderzoeksfonds
Onderzoeksdisciplines
  • Social sciences
    • Business economics
Trefwoorden
Training platform Educatieve app Gamification
 
Projectomschrijving

Current status: DUGA is een educatieve quiz app, die door spelers gespeeld wordt op de smartphone, voornamelijk buiten de les, met gamification elementen en onmiddellijke feedback voor de speler. Versie 1.10 is afgewerkt en wordt sinds 2019 gebruikt binnen de UGent-omgeving, met koppeling aan de UGent online-leeromgeving (UFORA) en het UGent authorisatiesysteem (CAS). Zowel de back-end (creatie van vragen), als de front-end (speelse web app op smartphone) werd op maat ontwikkeld voor UGent, en onderging tientallen upgrades. Het product is klaar voor commercialisatie, maar aanbieden buiten UGent is nog niet mogelijk. Een promofilmpje is te vinden op: https://www.accountingeducation.ugent.be/nl/algemene-info-duga

 

Probleemstelling: Zowel bedrijven (in het kader van het behalen van veiligheidscertificaten, opleidingen, teambuilding activiteiten, ...) als lesgevers (in het kader van digitaal onderwijs, student engagement, ... ) zijn op zoek naar een speelse app, (1) waarbij een basispakket aan inhoud reeds is voorzien (service), maar wat vlot aanpasbaar/uitbreidbaar is EN (2) gamification elementen (software) omvat. De gamification elementen, zoals (top) scores, prestaties delen met vrienden, directe feedback en erkenning krijgen voor succes (badges) zorgen ervoor dat kennis verwerven een stuk makkelijker wordt.  Echter de combinatie van vlot inhoud toevoegen enerzijds en een speelse app anderzijds is op dit moment nog niet op de markt.  Daar biedt DUGA een oplossing voor.

 

Toepassingsgebieden: DUGA heeft een groot en breed marktpotentieel.  De aanvragers zien potentieel binnen academia (met als hoofdspelers de uitgeverijen van handboeken), maar ook binnen corporate (met als hoofdspelers de kwaliteitsdiensten binnen het bedrijf, de kwaliteitscoach als dienstverlener, de HR-organisaties, ... ). De groei binnen de markt situeert zich zowel in gamification platformen als in de bijhorende services.

 

Hoe: In eerste instantie zal DUGA aangepast worden om buiten de UGent context te gebruiken. Daarnaast zal een native app gebouwd worden. Ten slotte zal een marktstudie uitgevoerd worden, waarbij twee use cases worden opgezet, één binnen elk marktpotentieel.  Bedoeling is om op het einde van het project een antwoord te kunnen geven op welke manier commercialisatie moet gebeuren.