Project

Bevestiging van de veiligheid en doeltreffendheid van verbeterde Asparaginase in een hondenmodel: laatste voorbereidingen voor een Fase I studie bij de mens

Code
365P03423
Looptijd
01-01-2024 → 31-12-2026
Financiering
Middelen door bilaterale samenwerking (privé en stichtingen)
Promotor-woordvoerder
Onderzoeksdisciplines
  • Medical and health sciences
    • Cancer therapy
Trefwoorden
Asparaginase lymfomoom leukemie hond
 
Projectomschrijving

Dit project is gericht op het valideren van de veiligheid en werkzaamheid van ons nieuw ontworpen asparaginase in een hondenmodel, een noodzakelijke stap voor klinische studies.


De primaire doelstellingen zijn:

- Het aantonen van het lage toxiciteitsprofiel van ons enzym, head-to-head in vergelijking met het momenteel gebruikte eerstelijnsproduct Oncaspar. Meer specifiek zullen we de lage immunogeniciteit van ons product en de verminderde niet-immunologische toxiciteit aantonen, waaronder pancreatitis, trombose, hypertriglyceridemie en leverdisfunctie.
- De werkzaamheid van ons enzym bevestigen bij de behandeling van lymfomen en acute lymfoblastaire leukemie.

De secundaire doelstellingen van deze studie omvatten:
- Het documenteren van farmacokinetiek en farmacodynamiek in een hondenmodel. Dit zal toelaten om initiële behandelingsschema's en dosisniveaus beter te definiëren voor de klinische studie van fase I na de experimenten voorgesteld in dit project.
- Het documenteren en optimaliseren van het productieproces om dit enzym in voldoende hoeveelheden en van hoge kwaliteit te genereren voor in vivo gebruik in grote klinische studies.