Project

Van het representeren van acties naar het representeren van interacties: Welke rol speelt motor simulatie in interactie representatie?

Code
3E004918
Looptijd
01-10-2018 → 30-09-2021
Financiering
Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO)
Mandaathouder
Onderzoeksdisciplines
  • Social sciences
    • Biological and physiological psychology
    • General psychology
    • Other psychology and cognitive sciences
Trefwoorden
interactie representatie
 
Projectomschrijving

Onderzoek wijst uit dat we de acties van anderen verwerken door ze in ons eigen motorsysteem te simuleren.
Dit betekent dat we waargenomen acties representeren alsof we ze zelf hebben uitgevoerd. Echter, in sociale leven, moeten we niet alleen acties maar ook interacties verwerken. Kan dit op motor vertrouwen
simulatie ook? Tijdens mijn doctoraat kon ik laten zien dat we tegelijkertijd meerdere kunnen vertegenwoordigen waargenomen acties in ons motorische systeem. Het weergeven van meerdere acties is echter niet hetzelfde als het vertegenwoordigen van interacties. Daarom probeer ik in het huidige project te onderzoeken hoe motor Simulatie van meerdere acties kan leiden tot motorsimulatie van interacties. Een manier om te vertegenwoordigen interacties is om de betrokken acties te integreren in samengestelde acties. Bijvoorbeeld twee personen handen schudden kan worden weergegeven als een enkele handdruk in het motorsysteem. Bovendien wanneer samengestelde acties kunnen niet worden gevormd, omdat meerdere acties motorconflicten kunnen veroorzaken. In het eerste deel van het project zal ik deze twee hypothesen behandelen. In het tweede deel zal ik dat dan doen onderzoeken of interacties kunnen worden weergegeven door interactieparameters te verwerken, zoals synchroniciteit in het motorsysteem. Ten slotte zal ik onderzoeken hoe de hersenen bijhouden welke agent doet wat. Dat wil zeggen, om interacties te vertegenwoordigen, is het ook belangrijk dat we het kunnen koppelen vertegenwoordigde acties aan hun agent. Samen vormt het huidige voorstel een cruciale stap in de ontwikkeling van een simulatietheorie van interactie-representatie.