Project

Duurzaam product, energie en Resource Recovery uit afvalwater

Acroniem
SUPER-W
Code
41K09116
Looptijd
01-03-2016 → 29-02-2020
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Ecotoxicology
Trefwoorden
afvalwater
Overige informatie
 
Projectomschrijving

  In veel gevallen kan energie, water en grondstoffen die in het afvalwater een aanzienlijke waarde hebben als hersteld. Daarom wordt de EU momenteel geconfronteerd met een verschuiving van de behandeling van afvalwater naar resource herstel. Om deze verschuiving te vergemakkelijken, de super-W Europese Joint Doctorate programma leidt beginnende onderzoekers (ESR) in de ontwikkeling van technologieën voor water, energie, voedingsstoffen en metalen hergebruik en bioproductie van (afval) water. De ESRs verkrijgen van kennis en vaardigheden die nodig zijn om milieuproblemen in economische kansen te zetten. Super-W richt zich niet alleen op de ontwikkeling van de technologie door middel van onderzoek, maar de ESRs zijn ook getraind in het vertalen van het onderzoek naar het beleid, creatief oplossen van problemen, de identificatie van knelpunten voor de effectieve uitvoering van de resource herstel technologieën, het ontwikkelen van business cases en stedelijke / industriële ecosystemen, en de beoordeling van de duurzaamheid en de rol van de publieke perceptie en het beleid in innovatie. Bovendien krijgen ze een reeks van commerciële, ondernemende en leidinggevende vaardigheden die hen voor te bereiden als toekomstige leiders. Alle ESRs worden begeleid door ten minste 2 initiatiefnemers van 2 universiteiten en co-toezicht van een onderzoeker van een niet-academische partner organisatie. Bovendien voeren ze een stage in de niet-academische sector in het eerste en het laatste jaar van het project, wat bijdraagt ​​aan een meer doeltreffende verspreiding en exploitatie van hun onderzoeksresultaten. Om de training te organiseren, super-W brengt vooraanstaande onderzoekers van 5 gerenommeerde universiteiten en 12 bijbehorende niet-academische partnerorganisaties, met inbegrip van industriële partners die betrokken zijn bij de technologische ontwikkeling, kleine en middelgrote ondernemingen gericht op consultancy / engineering, een dienstverlener, een overheidsinstelling, en professionele netwerkorganisaties. ESRs die met succes de promoveert en de afwerking van de doctoraatsopleiding ontvangt u een dubbele of gezamenlijke PhD-graad, gezamenlijk uitgereikt door de universiteiten van zijn / haar promotors, evenals een gezamenlijke doctoraatsopleiding certificaat van Super-W.

 
Rol van UGent
De Universiteit Gent coördineert het project en professoren van de Universiteit Gent treden op als copromotoren voor de meeste doctoraatsstudenten die binnen het project worden opgeleid.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.