Project

Toegang tot Europese infrastructuur voor nano-elektronica

Acroniem
ASCENTPlus
Code
41U04520
Looptijd
01-09-2020 → 31-08-2024
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Analogue, RF and mixed signal integrated circuits
    • Digital integrated circuits
    • Semiconductor devices, nanoelectronics and technology
    • Nanoelectronics
Trefwoorden
2D materialen quantum dots nano-fabricatie geavanceerde geheugenelementen finFETs 3D-integratie elektrische karakterisering
 
Projectomschrijving

ASCENT+ zal verschillende Europese infrastructuren samenbrengen en integreren om een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar onderzoeksmogelijkheden in het domein van nano-elektrica. Op dit moment hebben academische onderzoekers het moeilijk om relevante, disruptieve technologieen te ontwikkelen omdat de toegang tot de allernieuwste fabricatieprocessen, datasets, metrologie, karakterisering, teststructuren en componenten voor nano-elektronica beperkt zijn. 

Met behulp van een enkel aansprekingspunt en een gebruiksvriendelijke interface zal ASCENT+ verschillende unieke onderzoeksfaciliteiten integreren en deze aanbieden aan de gebruikers. Binnen ASCENT+ zijn er ook academische partners aanwezig ten einde het aanbod van de onderzoeksmogelijkheden te verbeteren. 

Verder beoogt ASCENT+ om haar gebruikersgemeenschap te helpen en te stimuleren om de kloof tussen wetenschappelijke exploratie en verdere ontwikkeling van technologieen te overbruggen.

ASCENT+ biedt een unieke kans aan Europa om het globale leiderschap in nano-elektronica opnieuw op zich te nemen in deze beslissende tijden waar de klassieke schaling op zijn laatste benen loopt.