Project

Monomeervolgordecontrole in polymeren: naar de volgende generatie precisiematerialen

Acroniem
EURO-SEQUENCES
Code
41F03415
Looptijd
01-01-2015 → 31-12-2018
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Polymeric materials not elsewhere classified
Trefwoorden
precisiematerialen
Overige informatie
 
Projectomschrijving

  Het doel van het project EURO-SEQUENTIES is een multidisciplinaire trainingsnetwerk op de opkomende onderwerp sequentie gecontroleerde polymeren (d.w.z. macromoleculen met geordende sequenties van monomeren) vast. Het is aangetoond in de afgelopen vijf jaar, dat dergelijke polymeren openen ongekende mogelijkheden voor de toekomst van de door de mens veroorzaakte materialen. Inderdaad, vergelijkbaar met biopolymeren zoals nucleïnezuren en eiwitten, synthetische sequentie gecontroleerde polymeren nauwkeurig ontworpen keten microstructuren die een nauwkeurige controle over hun moleculaire, nanoscopische en macroscopische eigenschappen mogelijk. Bijvoorbeeld, deze nieuwe typen polymeren zijn relevant voor toepassingen in de moleculaire gegevensopslag, katalyse, fotovoltaïsche en nanomedicine. Echter, dit gebied van onderzoek is erg jong en daarom fundamenteel en toegepast onderzoek is nog steeds verplicht. Het lijkt er dus tijdige en adequate top-Europese onderzoekers werken over dat onderwerp een federatie. Het voorgestelde netwerk bestaat uit 7 academische partners en 2 bedrijven, uit 5 verschillende Europese landen, en verbindt onderzoekers met complementaire expertise op gebieden zoals organische chemie, polymeer synthese, supramoleculaire chemie, fysisch-chemie en materiaalkunde. Dit multidisciplinaire network zal zich richten op verschillende wetenschappelijke aspecten. Riting ’ moleculaire gegevens van polymeren Een eerste belangrijke doelstelling is het ontwikkelen van gemakkelijke en snelle chemische methoden en lsquo zijn. Bovendien zal analytische technieken die karakterisering en uiteindelijk volledige sequentiebepaling van polymeren mogelijk worden onderzocht. Het vouwen zelfassemblage van sequentie gecontroleerde polymeren worden onderzocht, teneinde de correlatie tussen geregelde primaire structuur en hogere organisatie begrijpen. Uiteindelijk zal een belangrijke doelstelling van dit project de conceptie van nieuwe soorten kunststof materialen. Dit netwerk zal een unieke wetenschappelijke omgeving voor de opleiding van promovendi zijn. De kandidaten zullen hun onderzoek te verrichten in de top-Europese laboratoria en zal een volledige training, met inbegrip van lezingen en zomercursussen te ontvangen, op polymeerchemie, supramoleculaire chemie en biomaterialen. Zo zal het project EUROSEQUENCES dienen om een ​​nieuwe generatie talentvolle polymeer wetenschappers op te leiden. ;

 
Rol van UGent
Professor Filip Du Prez van de Universiteit Gent treedt op als promotor van 1 doctoraatsstudent binnen dit Europese netwerk en het Polymer Chemistry Research Laboratory van het Departement Organische en Macromoleculaire Chemie is de gastgroep voor een aantal bezoekende doctoraatsstudenten uit het buitenland in dit collaboratieve, Europese netwerk.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.