Project

Sporten en Bewegen in de Publieke Ruimte - 2019 - BAS-X

Looptijd
30-03-2019 → 31-05-2021
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: divers
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Data visualisation and imaging
    • Other computer engineering, information technology and mathematical engineering not elsewhere classified
Trefwoorden
Dynamische routering
 
Projectomschrijving

Het project BAS-X staat voor de doelstelling dat we met zoveel mogelijk 45-plussers een basis aantal uren per week in de buitenlucht bewegen via de 3 meest populaire activiteiten: wandelen, fietsen en lopen. En dat via drie aspecten: 

  1. BAS-X biedt je een geschikte route aan op de door jou gewenste startplaats (of je nu een fietser, wandelaar of loper bent; of je nu in topconditie bent of nog maar net jouw conditie aan het opbouwen bent,... of je nu op het werk zit of thuis, of in een weekendhuisje op de hei)
  2. BAS-X laat jou die geschikte route afleggen als fietser, wandelaar, loper ZONDER dat je daarvoor een app moet installeren of daarvoor een extra toestel moet aanschaffen (GPS, wearable,...)
  3. BAS-X zal je “nudgen” om je zoveel mogelijk te overtuigen om regelmatig een route af te leggen.

Binnen het BAS-X project zal specifiek ingezet worden op het “on the fly” creëren van een gesuggereerde route. Dit wil ook zeggen dat ze “on the fly” kan herberekend worden bij het afwijken van de route en rekening kan houden met real-time updates van, bijvoorbeeld, het weer/verkeer. De richting waarin een route wordt gesuggereerd kan bijvoorbeeld afhankelijk worden gemaakt van de windrichting of de voorspellingen omtrent regen/verkeersdrukte.