Project

Ontwikkeling van een uitgebreid pyrolyse- / carbonisatiemodel voor het voorspellen van de eigenschappen van gelijktijdig geproduceerde biomassa-afgeleide koolstof (BC) en bio-olie (MSCA-ITN-ETN-721991)

Code
01IT1119
Looptijd
15-04-2020 → 14-10-2020
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Bijzonder Onderzoeksfonds
Mandaathouder
Onderzoeksdisciplines
  • Agricultural and food sciences
    • Wood and forest biomass processing
Trefwoorden
carbonisatiemodel
 
Projectomschrijving

De energiecrisis, milieuvervuiling en de opwarming van de aarde zijn ernstige problemen die wereldwijd grote zorgen baren. Ongeveer 40% van het energieverbruik van de wereld is gewijd aan de productie van materialen en chemicaliën. Het is dus nodig om hoogwaardige materialen te ontwikkelen op basis van hernieuwbare bronnen, eenvoudiger te synthetiseren en kosteneffectiever te zijn. Koolstofmaterialen afgeleid van hernieuwbare bronnen (bijvoorbeeld afvalbiomassa) zijn ideale kandidaten om aan deze behoeften te voldoen.
Het hoofddoel van GreenCarbon is het ontwikkelen van nieuwe wetenschappelijke kennis, mogelijkheden, technologie en commerciële producten voor van biomassa afgeleide koolstoffen (BC's); en dus van invloed op de manier waarop Europa gebruikt en innoveert met duurzame koolstofmaterialen. Het onderzoeksprogramma van GreenCarbon omvat alle aspecten van precursoren (de aard van biomassa) tot verwerking (thermochemische conversie, ontwikkeling van porositeit, chemische functionalisatie) en toepassing (bijv. CO2-afvang, heterogene katalyse en chemicaliën uit biomassa) waardoor een uniek ontwerp van technische duurzame BC materialen.
Tegelijkertijd is het trainingsprogramma van GreenCarbon ontworpen met het doel de ESR's te ondersteunen door het aanbieden van een uitgebreid en samenhangend trainingspakket, dat complementaire competenties en kennis van alle wetenschappelijke, technische en zakelijke vaardigheden omvat om in staat te zijn van het inzetten van nieuwe technologieën in verschillende omgevingen zowel binnen als buiten de academische wereld.