Project

Identificatie van contrastmiddelen voor 3D-beeldvorming van biologisch afgeleide bodems in poreuze organische substraten

Code
01IT0719
Looptijd
16-01-2020 → 15-07-2020
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Bijzonder Onderzoeksfonds
Mandaathouder
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Data visualisation and imaging
Trefwoorden
3D-beeldvorming
 
Projectomschrijving

BIOCLEAN is een door Marie Curie gefinancierd Horizon 2020-project ter waarde van € 3,9 MM onder leiding van P&G, in samenwerking met 10 universiteiten en 15 Ph.D. studenten. BIOCLEAN heeft tot doel mechanistisch inzicht te ontwikkelen in het bereiken van diepe en duurzame schone oppervlakken via oppervlaktemodificatie en fotokatalytische benaderingen. Tegelijkertijd wordt er ook onderzoek verricht naar de ontwikkeling van nieuwe, natuurlijk afgeleide polymere technologieën voor geurbestrijding en polymeerborstels voor bodemafstotendheid. Het project werkt ook aan de ontwikkeling van geavanceerde visualisatietechnieken zoals 4D Micro CT, MRI, SAXS en oppervlaktemeettechnieken zoals een micromanipulatie voor het bestuderen van de impact van oppervlakte- en bulkchemie op lijm- en cohesiekrachten in biofilms. De bevindingen van dit onderzoeksproject zullen worden gebruikt voor verschillende industriële toepassingen.
BIOCLEAN komt tegemoet aan de dringende behoefte om een ​​duurzaam opleidingsnetwerk op te zetten in de academische wereld, de industrie en de gezondheidszorg, dat de leemte in Europa en daarbuiten zal opvullen om hoogopgeleide, multidisciplinaire jonge wetenschappers te produceren die bekwaam zijn in chemie, engineering en experimentele wet lab biologie. BIOCLEAN zal dit netwerk van jonge wetenschappers leveren die hun bewezen vaardigheden die tijdens de levensduur van het project zijn opgedaan, kunnen toepassen om echte uitdagingen op het gebied van biofilmbeheer in de industrie en de gezondheidszorg op te lossen.