Project

Programmeerbare geïntegreerde fotonische neuromorfe en kwantumnetwerken voor snelle beeldvorming, communicatie en beveiligingstoepassingen

Acroniem
PROMETHEUS
Code
41R04522
Looptijd
01-09-2022 → 31-08-2025
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Photonics, light and lighting
Trefwoorden
computergebruik
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Bio-geïnspireerde en kwantumparadigma's zijn twee opkomende benaderingen van computergebruik die erop gericht zijn de beperkingen van traditionele computermethoden te overwinnen. Het door de EU gefinancierde PROMETHEUS-project zal de kloof overbruggen tussen bio-geïnspireerde en kwantumcomputing door een gemeenschappelijk platform te ontwikkelen dat de sterke punten van beide paradigma's integreert. Het project zal zich richten op het creëren van een fotonisch geïntegreerd platform dat de schaalbaarheid van quantum computing combineert met de efficiëntie van neuromorphic computing. Het platform zal gebruik maken van een dicht herconfigureerbaar silicium golfgeleidergaas dat wordt aangedreven door niet-vluchtige bariumtitanaat faseverschuivers en on-chip spiking lasers, wat zorgt voor een laag stroomverbruik en snelle afstemming tijdens de herconfiguratie van het gaas. Dankzij de geavanceerde elektro-optische verpakking kan het PROMETHEUS-platform een ​​op zichzelf staande hybride motor worden voor veeleisende toepassingen.

 
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Health and Digital Executive Agency (HADEA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.