Project

Farmaceutische procestechnologie voor geneesmiddelontwikkeling en -productie

Code
BOF/STA/202002/012
Looptijd
01-09-2020 → 31-08-2024
Financiering
Gewestelijke en gemeenschapsmiddelen: Bijzonder Onderzoeksfonds
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Process engineering not elsewhere classified
Trefwoorden
modellering en simulatie farmaceutische techniek proces ontwerp
 
Projectomschrijving

De farmaceutische industrie is van oudsher een zeer innovatieve industrie voor het ontdekken van nieuwe medicijnen. Als het gaat om productietechnologie, vertrouwt de industrie steeds op een zeer standaard en weinig veranderende processen. Tijdens de fabricage worden farmaceutische grondstoffen (d.w.z. actieve medicijnverbindingen en hulpstoffen) verwerkt door verschillende opeenvolgende processtappen of procesfasen, wat leidt tot een uiteindelijke productformulering met de vooraf gedefinieerde kwaliteit. Met de toenemende diversiteit en complexiteit van nieuwe producten en de ingewikkeldheid van de verwerking van vaste doseringen, is het duidelijk dat er geen "one size fits all" -oplossing haalbaar is voor toekomstige productietechnologieën op productieschaal.

Mechanistische kennis over de farmaceutische productiesystemen met behulp van procestechnische principes is dus de sleutel tot toekomstige farmaceutische productie. Dergelijke gedetailleerde kennis kan waardevolle inzichten opleveren bij het schatten van de waarde van bestaande productieplatformen bij het leveren van oplossingen voor nieuwe geneesmiddelen en biedt tevens de mogelijkheid om innovatieve productieplatformen te leveren voor grootschalige productie van geneesmiddelen van hoge kwaliteit. Het uiteindelijke doel van dit onderzoek is het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen te stroomlijnen en een framework te ontwikkelen dat de realisatie van nieuwe productieplatforms voor de industrie kan versnellen.

Dit project heeft tot doel mechanistisch inzicht te ontwikkelen van de productietechnologie die wordt gebruikt voor innovatieve farmaceutische productieprocessen (bijv. Continue productie, sproeidrogen, vriesdrogen, enz.), En om deze kennis te benutten bij de ontwikkeling van geavanceerde systemen voor het omgaan met uitdagingen die specifiek zijn voor farmaceutische verwerking.