Project

Smart*Light 2.0

Acroniem
Smart*Light 2.0
Code
41I09123
Looptijd
01-09-2023 → 31-08-2026
Financiering
Europese middelen: divers, Middelen van gedecentraliseerde overheden
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Other physical sciences not elsewhere classified
Trefwoorden
röntgenstralen
Overige informatie
 
Projectomschrijving

In Smart*Light 2.0 is sprake van een volgende stap: de configuratie van een betrouwbaar en geoptimaliseerd instrument voor specifieke röntgenanalysetechnieken. De aandacht gaat daarbij uit naar fluorescentie, diffractie, verstrooiing, spectroscopie en tomografie. Daarmee kan respectievelijk de elementaire opbouw, de atomaire structuur, de nanostructuur, de chemische structuur en de 3D structuur op sub-mm schaal worden vastgesteld. Al deze technieken zijn van wezenlijk belang voor het begrip van materialen. Om het instrument zo breed en duurzaam mogelijk te kunnen inzetten is een optimalisatiestap nodig voor elk voor deze röntgenanalysetechnieken. Door vervolgens proefactiviteiten uit te voeren met verschillende materialen zoals metalen, halfgeleidertechnologie, weefsel en erfgoed zal het instrument verder geoptimaliseerd worden.

De doelstelling is om aan het einde van de projectperiode een instrument ter beschikking te hebben dat gebruikt kan worden door de Nederlandse en Vlaamse onderzoeksgemeenschap en dat vervolgens kan worden uitgebouwd tot een volwaardig onderzoeksinstrument. 

 
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Regional Development Fund, ERDF. Neither the European Union nor the authority can be held responsible for any use the may be made of the information contained therein.