Project

MUltiSectorale Integratieve benaderingen van CArdiale zorg

Acroniem
MUSICARE
Code
41F05615
Looptijd
01-01-2015 → 31-12-2018
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Engineering and technology
    • Other engineering and technology not elsewhere classified
Trefwoorden
hartchirurgie
Overige informatie
 
Projectomschrijving

MUltiSectorale Integratieve benaderingen van CArdiale zorg - MUSICA - wordt door een team van universiteiten, bedrijven en ziekenhuizen uit 4 EU-landen (Italië, Verenigd Koninkrijk, Nederland, België) voorgesteld. Het belangrijkste toepassingsgebied van MUSICA is om een ​​nieuwe trans-sectorale en multidisciplinair netwerk in staat om de ontwikkeling van onderzoek en technologie met geen barrières tussen de academische wereld, de industrie en clinici in de cardiale arena, en het vormgeven van jonge onderzoekers met een nieuw en echt multidisciplinaire manier van denken, in staat te structureren op het ontwikkelen van klinisch-en business-georiënteerde technologie, inclusief instrumenten voor de vooruitgang van de basiskennis. MUSICA activiteit zal van invloed zijn op het gebied van hartchirurgie op drie manieren: i) vanuit wetenschappelijk oogpunt, zal nieuwe kennis worden opgedaan met betrekking tot de respons van de weefsels om hun chirurgische hervorming, de implantatie van apparaten en drugs; ii) vanuit een technologisch oogpunt, zullen nieuwe technologieën worden ontwikkeld om het ontwerp en de productie van nieuwe klinische oplossingen, de klinische opleiding en image-based diagnose en prognose te verbeteren; iii) een educatief oogpunt, een nieuw paradigma van het promotietraject zal worden uitgevoerd, die wetenschappelijk onderzoek zal combineren op het gebied van biomedische technologie met de industriële onderzoeksactiviteiten en met on-the-field activiteit binnen de klinische infrastructuren. Deze roman PhD track zal worden geopend door 15 beginnende onderzoekers (ESR) in het project aangeworven door universiteiten (7) en bedrijven (8).

 
Rol van UGent
De Universiteit Gent is betrokken bij WP1: Simulatie van transkatheter aortaklepimplantatie (TAVI). De ESR zal een computationeel raamwerk verbeteren, valideren en gebruiken dat het mogelijk maakt TAVI-procedures nauwkeurig te simuleren. Dit virtuele raamwerk zal worden gebruikt om het biomechanische gedrag van de momenteel beschikbare apparaten te vergelijken en te onderzoeken. WP2: Kwantificering van intracardiale flow gebaseerd op UGENT in samenwerking met TU/e en POLIMI. Er zal software worden ontwikkeld om de intracardiale vloeistofdynamica te kwantificeren door middel van i) computationele vloeistofdynamica-simulaties in geometrische modellen gebaseerd op CMR-gegevens, en ii) berekening van het bloedsnelheidsstroomveld rechtstreeks door de verwerking van fasecontrast CMR-beelden.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.