Project

Doctoraatsnetwerk voor een gedeelde uitmuntendheid van fluorescerende levenslange beeldvormingsmicroscopie in biomedische toepassingen

Acroniem
flIMAGIN3D
Code
41T05623
Looptijd
01-01-2023 → 31-12-2026
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Analytical biochemistry
Trefwoorden
beeldvorming
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Het flIMAGIN3D-project zal een onderzoekstrainingsnetwerk opzetten over de biomedische toepassingen van 3D fluorescentielevensbeeldmicroscopie (FLIM). Het project beoogt 10 promovendi te rekruteren voor het creëren van robuuste, gebruiksvriendelijke, innovatieve FLIM-gebaseerde platforms voor een breed scala aan biomedische toepassingen. Het trainingsnetwerk zal de essentiële theoretische basis van FLIM behandelen en, via de individuele projecten, de bestaande kenniskloof in fotonica-toepassingen in de biologie aanpakken. De beginnende onderzoekers van flIMAGIN3D zullen FLIM-platforms ontwikkelen die nieuwe informatie kunnen leveren om biologie in ziekte, differentiatie, ontwikkeling en interventies met een hoge resolutie te begrijpen.

 
Rol van UGent
De Universiteit Gent zal 3 PhD onderzoeksprojecten organiseren en leiden, gewijd aan: FLIM-ondersteunde analyse van het metabolisme van darmorganoïden Sensing en manipulatie van hypoxie met innovatieve biosensing en tissue engineering tools Snelle ontwikkeling van FRET-biosensoren geoptimaliseerd voor FLIM-uitlezingen van mechanobiologische detectie en cellulaire respons bij de beeldvorming van kanker (in samenwerking met NKI). Daarnaast zal de Universiteit Gent doctoraatsstudenten van andere onderzoeksprojecten binnen het netwerk ondersteunen en ontvangen, waaronder partners van Trinity College Dublin, NKI, Universiteit van Kopenhagen, Politecnico di Milano, Universiteit van Tubingen en industriële medewerkers.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.