Project

Geïntegreerde nitrogen studie in Afrika

Acroniem
INSA
Code
41G01219
Looptijd
01-02-2020 → 31-01-2025
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Atmospheric sciences, challenges and pollution not elsewhere classified
Trefwoorden
stikstofbeheer
Overige informatie
 
Projectomschrijving

De algemene doelstelling van het INSA-project (Integrated Nitrogen Studies in Africa) is te werken aan verschillende aspecten van het stikstofbudget in Afrika, met interdisciplinaire en multidisciplinaire competenties, op basis van een netwerk van wetenschappers uit Europa en Afrika. Een essentieel resultaat van dit project is het creëren van een interoperabel platform over N-onderwerpen voor een groot publiek, waaronder academici en belanghebbenden, en het vergroten van het bewustzijn van uitdagingen, risico's en kansen voor een beter N-beheer in Afrika.
Volgens de "Melbourne Declaration on Responsible Nitrogen Management for a Sustainable Future" (december 2016) "moet stikstofbeheer streven naar gelijktijdige verbetering van de efficiëntie van het stikstofgebruik, verhoging van de landbouwproductiviteit, verbetering van de bodemgezondheid, behoud van hulpbronnen en vermindering van verliezen van reactieve stikstof naar het milieu".
Het INSA-netwerk zal zijn bijdrage leveren aan dit grote onderwerp van studie, en deelnemen aan de ontwikkeling van een voorlopige N-beoordeling in Afrika. Er bestaan al veel internationale netwerken van wetenschappers tussen landen binnen en buiten Afrika. Voor het eerst wordt echter voorgesteld deze activiteiten te koppelen in een groot en duurzaam netwerk ter bevordering van hoogwaardig en multidisciplinair onderzoek naar stikstof in Afrika. Dit netwerk zal wetenschappers uit Europa en Afrika bijeenbrengen die zich bezighouden met ecologie, atmosferische chemie, waterkwaliteit, bodemkunde
biogeochemie, landbouw en veeteelt. De interdisciplinaire competenties van de bij INSA betrokken groepen zullen helpen bij de ontwikkeling van innovatieve aspecten van het onderzoek naar gerichte vragen, de instandhouding van een dialoog tussen verschillende gemeenschappen van onderzoekers, de overdracht van informatie aan het publiek en de versterking van educatieve activiteiten. Onderwijs en
Het delen van informatie met een groot publiek zal bijdragen tot de verspreiding van de boodschap dat een duurzaam gebruik van stikstof in ons milieu de belangrijkste maatregel is om de schadelijke effecten te beperken en tegelijk de voedselzekerheid te waarborgen.

 
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.