Project

Automatische generatie van chemische modellen

Acroniem
AutoCheMo
Code
41U00118
Looptijd
01-09-2018 → 31-07-2022
Financiering
Europese middelen: kaderprogramma
Onderzoeksdisciplines
  • Natural sciences
    • Cheminformatics
Trefwoorden
chemische modellen
Overige informatie
 
Projectomschrijving

Chemische reacties die nieuwe verbindingen produceren, zijn van vitaal belang voor bijna alle gebieden van chemisch en materiaalonderzoek, -ontwikkeling en -productie. Het ontwerp van de chemische reactoren waarin de reacties plaatsvinden, moet passen bij het beoogde doel van de reactie. Veel processen zijn echter complexe reactienetwerken in plaats van een paar reactanten en een product, wat het ontwerpen van reactoren een uitdaging maakt. Met de steun van het Marie Skłodowska-Curie Actions-programma zal het AutoCheMo-project een trainingsnetwerk creëren en coördineren om nieuwe theoretische modellen te ontwikkelen en te implementeren in gebruiksvriendelijke simulatiesoftware. Het doel is om automatische afleiding van complexe chemische modellen uit moleculaire simulaties mogelijk te maken ter ondersteuning van het ontwerp van industriële chemische reactoren.

 
Rol van UGent
De rol van de UGent-partner in AutoCheMo is vooral het realiseren van doelstelling 2. Onze expertise zal ook ingezet worden ter ondersteuning van de andere doelstellingen, via detacheringen van de ESR’s en kortere uitwisselingen.
 
 
Disclaimer
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Research Executive Agency (REA). Neither the European Union nor the authority can be held responsible for them.